BORG AUTOMOTIVE

BORG Automotive print 3D onderdelen!

BORG Automotive is een Europese groep van bedrijven aktief in de automobiel sector. Het hoofdkantoor bevindt zich in Denemarken en heeft een fabriek en distributie locatie in Polen. Het bedrijf is gespecialiseerd in verkoop en productie in de vervangingsmarkt van auto onderdelen. Het bedrijf maakt onder andere dynamo’s, starters A/C compressors, remklauwen voor bijna alle automerken. Daarnaast doen zij dit ook voor landbouwmachines en machines die gebruikt worden in de bouw.

De constante kwaliteit van het werk en producten hebben BORG tot een van de grootste fabrikanten van auto after markt onderdelen in Europa gemaakt.

Kwaliteit en Innovatie

De productie bij BORG Automotive is lean. Dit betekent dat alle processen optimaal zijn, de hoogst mogelijke kwaliteit wordt gerealiseerd in de kortst mogelijke tijd. Elke fase van het productieproces wordt bewaakt, hierdoor is men er zeker van dat de consument producten krijgt van de beste kwaliteit.

Het is een belangrijk onderdeel van ons werk om producten te testen. Wij hebben ook veel focus op R&D. In ons onderzoekscentrum zijn wij in staat onze producten te testen. Dit kan onder extreme belasting van temperaturen en weersomstandigheden. Wij maken nieuwe producten maar wij optimaliseren ook bestaande producten. Het gebruik van 3D printers hierbij heeft een zeer positief effect op onze efficiëntie. – zegt Grzegorz Stępień R&D medewerker bij BORG Automotive.

Flexibiliteit en kostenreductie

BORG gebruikt 3D printers om producten te maken die niet meer leverbaar zijn. De belangrijkste eigenschap van onderdelen die onder hoge temperatuur geprint worden is verhoogde thermische en mechanische duurzaamheid. Het uitbesteden van dit soort onderdelen is logistiek lastig. Daarnaast is het tijdrovend en duur.

VSHAPER printers stellen ons in staat om flexibel en onafhankelijk te blijven. We kunnen de productiekosten reduceren en dit geeft ons een voorsprong op onze concurrenten.– voegt Grzegorz Stępień toe.

De gebruikers van de printers bij BORG benadrukken dat kwaliteit en nauwkeurigheid heel belangrijk zijn. Ook de nabijheid van een servicepunt heeft meegewogen in de keuze voor VSHAPER. De mogelijkheid om 24/7 te kunnen werken is ook meegenomen in de keuze. Dit is van essentieel belang indien een printer wordt gebruikt in een industriële omgeving.

De  automobiel sector en de ontwikkeling 3D print technologie

Meer en meer bedrijven in de automobiel sector zijn geïnteresseerd in het printen van onderdelen die dezelfde voordelen hebben als metalen onderdelen. Wanneer we kijken naar de ontwikkeling het 3D printen de laatste jaren, zien we de voordelen in deze sector. – vertelt Tomasz Szymański, de oprichter en CEO van Verashape.

3D Printen werd tot voor kort met name gebruikt voor het maken van prototypes. Daarnaast als basis voor  testproducten. Het gebruik van 3D printers in de productie van kleine series toont aan dat de productieprocessen aan het veranderen zijn. Het gebruik van 3D printers voor volledig functionele auto onderdelen begint gewoon te worden. Deze ontwikkeling zal steeds verder versnellen.