3D printen in de glasindustrie

CP Glass gebruikt 3d printen ter ondersteuning van haar productieproces

CP Glass S.A. is een dochteronderneming van CAN-PACK S.A. en onderdeel van Can-Pack Capital Group één van de grootste producenten van verpakkingsmaterialen in Europa. Samen met haar dochterondernemingen biedt zij een breed assortiment aan glasverpakkingen voor de bier en dranken industrie. De onderneming doet veel van haar research en development werk in samenwerking met lokale en buitenlandse onderzoekcentra. Sinds kort wordt de R&D afdeling ondersteund met een VSHAPER 270 Double 3D printer. Hiermee doet 3D printen in de glasindustrie met de VSHAPER printer haar intrede,

CP Glass S.A. heeft een stevige marktpositie door onder andere haar hoge kwaliteitsproducten, state-of-the-art technologie voor productie en goed gekwalificeerd personeel. Het bedrijf versterkt deze positie steeds verder door te investeren in Europa en Azië.

Om aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen bieden wij een aantal oplossingen voor flesontwerp op maat, inclusief kleur, vorm, type afsluiter, gravures en een aantal andere klantspecifieke oplossingen. Hierdoor stellen wij onze klanten in  staat zich onderscheiden in de markt – vertelt Krzysztof Staniek, CEO van CP Glass S.A.

Om een complete service  te kunnen bieden heeft het bedrijf een ontwerpkantoor geopend in Orzesz, Polen. Vanuit hier kunnen volledige diensten worden geleverd bij het ontwerpen van glazen containers. Dit omvat technische documentatie, technische tekeningen, product visualisatie en visualisatie van een gevulde container. Om het proces verder te stroomlijnen heeft het bedrijf geïnvesteerd in een VSHAPER 3D printer.

Toen wij de markt analyseerden hebben wij met name gekeken naar oplossingen die waar voor je geld bieden. Daarnaast was voor ons ook de samenwerking met de producent van doorslaggevend belang. VSHAPER kwam zeer professioneel over bij het maken van de testmodellen, zij namen onze opmerkingen mee en gaven daarnaast een solide ondersteuning. Geen enkele andere fabrikant heeft zo’n indruk achtergelaten bij ons – vertelt Paweł Skop van de CP Glass S.A. R&D afdeling.

CP Glass Casestudy

Het productieproces

Het productieproces bij CP Glass S.A. bestaat uit het voorbereiden van een zogenaamde glasset, goed mengen en daarna smelten in een speciale glas oven. Na het smeltproces wordt het gesmolten glas naar de gietmachines geleid. In de tussentijd koelt het glas af naar de giettemperatuur en ondergaat thermische homogenisatie. De volgende stap is dat het gesmolten wordt gevormd in een “druppel” die later in het proces wordt gevormd. De vorming bestaat uit twee fases. Tijdens de eerste fase wordt van de druppel een bel gemaakt die direct inde matrijs wordt ingevoerd. In de tweede fase krijgt het product haar definitieve vorm en koelt het af tot onder de deformatietemperatuur.

Daarna volgen nog een aantal stappen waaronder coaten (heet en koud), inspectie, verpakken en verzenden. Producten die niet aan de kwaliteitstandaard voldoen worden gesmolten en hergebruikt.

Voordat het productieproces kan beginnen, werken de R&D en verkoopafdeling nauw samen bij het ontwerpen van nieuwe verpakkingen. De plastic modellen worden steeds meer geprint dan verspaand. Hiervoor wordt met name ABS en PLA gebruikt.

3D printen geeft ons de mogelijkheid om nieuwe geometrische vormen te gebruiken voor onze flessen waarbij we geen concessies te hoeven doen op kwaliteit. In samenwerking met het VSHAPER team hebben we een methode ontwikkeld om ABS en PA modellen te printen in transparant wit, groen en bruin. De geprinte modellen ondergaan ook nog een harsproces. De ontwerpen die we op deze manier hebben gemaakt worden ook aan onze klanten gepresenteerd, maar belangrijker nog, is deze methodiek vele malen goedkoper dan de traditionele technieken – legt Paweł Skop van CP Glass S.A. uit.

De VSHAPER oplossing

De VSHAPER 270 Double wordt ook gebruikt om spare parts te produceren, met name onderdelen die niet meer leverbaar zijn, de doorlooptijd te lang is of als de kostprijs te hoog is.

C.P. Glass S.A. heeft met deze nieuwe investering in de R&D afdeling een grote stap gezet in de optimalisatie van het productieproces van glazen containers. In het kader van onderzoek heeft het R&D team te maken met het verfijnen van het productieproces van glazen verpakkingen. Dit stelt hun in staat om de technische parameters en visuele aspecten te verbeteren. C.P. Glass S.A. heeft een nieuwe methode ontwikkeld voor het verwerken van glazen containers met Nano deeltjes van een Aluminium compound.

Innovatieve hot end verwerkingsmethodes kunnen gebruikt worden ter vervanging van de traditionele methodes. Dit stelt het bedrijf in staat de glazen containers mechanisch beter belastbaar te krijgen denk hierbij aan impactsterkte, de inwendige druk en de kracht door axiale druk. Daarnaast versterkt de nieuwe methodes de hydrolytische klasse van de containers.

3D print technologie, momenteel gebruikt voor het ontwerpen en fabriceren van spare parts, zal ook gebruikt gaan worden bij andere R&D projecten zoals de fabricage van testflessen met een lager glasgewicht en het testen van de laadweerstand tijdens het vullen.  Het blijkt dat 3D printen in de glasindustrie veel voordelen biedt en de processen versneld.

 

 

 

3D printen in de glasindustrie
CP Glass gebruikt 3d printen ter ondersteuning van haar productieproces