VSHAPER 270 bij A.P. van den Berg

A.P. van den Berg neemt VSHAPER 270 in gebruik

A.P. van den Berg is een middelgroot bedrijf dat internationaal actief is. Het hoofdkantoor is gevestigd in Heerenveen. Bij A.P. van den Berg zijn ca. 55 innovatieve, hoogopgeleide en gemotiveerde medewerkers werkzaam. De hoofdactiviteit bestaat al 40 jaar uit het ontwerpen en leveren van geavanceerde in situ apparatuur voor bodemonderzoek. Dit voor zowel onshore, offshore en near shore toepassing.  A.P. van den Berg biedt een breed scala van instrumenten met inbegrip van indruk systemen, (digitale) sondeer meetsystemen en sea-bed samplers. Hoe deze systemen worden geïntegreerd in de specifieke toepassingen, bepaalt de eindgebruiker zelf.

Sinds eind vorig jaar zijn er positieve contacten geweest tussen Vekashape en A.P. van den Berg om te onderzoeken wat 3D printen voor voordelen biedt voor de onderneming. A.P. van den Berg is als innovatieve onderneming zeer geïnteresseerd in nieuwe technieken. Met name voor het snel vervaardigen van schaalmodellen en prototypes werd gekeken naar 3D printen.

A.P. van den Berg heeft na een zorgvuldig vooronderzoek een aantal 3D printers geselecteerd. De leveranciers van de 3D printers is gevraagd eebn tweetal testprints te printen. Uit deze test bleek de nauwkeurigheid van de VSHAPER 270 veruit het beste te zijn en is voor de VSHAPER gekozen.

“De prints van de VSHAPER 270 die door Vekashape voor ons geprint zijn pasten direct precies in elkaar. Hier was geen nabewerking voor nodig!”, vertelt Tjeerd Hoekstra, Mechanical Engineer bij A.P. van den Berg.

Eind maart 2018 is de VSHAPER 270 3D printer in gebruik genomen bij A.P. van den Berg. Vekashape heeft de VSHAPER 3D printer op locatie in Heerenveen geleverd en in bedrijf gesteld. De werking van de printer is doorgenomen en de printer is aangesloten in het bedrijfsnetwerk zodat eenvoudig printopdrachten naar de printer kunnen worden toegestuurd. De medewerkers hebben na een instructie samen met Honorata Verbunt van Vekashape direct een product geprint. Het betrof  hier een onderdeel voor een bestaande machine. Het onderdeel was binnen 20 minuten geprint inclusief schroefdraad en ook dit onderdeel paste direct.

We zijn nu een aantal weken verder en de VSHAPER wordt ondertussen al veel toegepast bij A.P. van den Berg. Er wordt verwacht dat de VSHAPER in de nabije toekomst ook steeds meer voor productie zal worden ingezet.

VSHAPER 270 bij A.P. van den Berg
A.P. van den Berg neemt VSHAPER 270 in gebruik