Rapid tooling bij PZL

Rapid Tooling d.m.v. 3D printen helpt PZL Sędziszów

3D printen wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt als alternatief voor conventionele technieken voor het maken van prototypes. In het tijdperk waarin nauwkeurige 3D printers en veel printbare materialen beschikbaar zijn, speelt rapid tooling een belangrijke rol in dynamische in ontwikkeling zijnde bedrijven. In de automobiel industrie is PZL Sędziszów S.A. een goed voorbeeld hiervan. Zij produceren allerlei soorten filters.

PZL Sędziszów S.A. is gespecialiseerd in de productie van alle typen filters. De brede productlijn biedt o.a.: oliefilters, brandstoffilters, cabinefilters, hydraulische filters en filters voor luchtdrogers. De fabriek beschikt over een eigen R&D afdeling waar vele tests en inspecties zijn uitgevoerd sinds de jaren zestig. Er wordt samengewerkt met Renault, Leyland, Perkins, Fiat, Savara, UFI en vele anderen. De kwaliteit van de producten is conform ISO/TS 16949:2009.

Wij focussen op het verrijken van onze productijn en klantwensen. Wij geloven dat onze ervaring gecombineerd meet onze groeistrategie ons in staat stellen marktleider te blijven als filterfabrikant. Daarnaast bekijken wij nieuwe ontwikkelingen – vertelt Grzegorz Tomasik, productie directeur en lid van de raad van bestuur bij PZL Sędziszów S.A.

Bij het verbeteren van de productieprocessen wordt gekeken naar het inkorten van de doorlooptijd en een versnelde testfase. Om deze doelstellingen te bereiken is gekozen om in 3D printtechnologie te investeren. Specifiek voor het productieproces van polyurethaan afdichtingen.

De 3D geprinte modellen moeten een heel glad oppervlak hebben in overeenstemming met de vorm van het model binnen een nauw tolerantiebereik. Hierom was de keuze van de juiste 3D printer essentieel.– legt Paweł Dudek uit, Constructeur bij PZL Sędziszów S.A.

Probing van de geprinte matrijs

Rapid tooling is het snel vervaardigen van matrijzen. Matrijzen voor de polyurethaan afdichtingen zijn geprint met een VSHAPER 450 Single die onder andere beschikt over een verwarmde printkamer waardoor ,materiaal krimp wordt geminimaliseerd, in dit geval FILSHAPER ABS.

Om er zeker van te zijn dat we binnen de nauwe toleranties blijven is er een voorbeeldproduct gemeten met een scanner en een meet-probe. Op basis van deze data is de materiaal krimp bepaald voor de betreffende geometrie en is dit verwerkt in het proces bij het printen van de definitieve print – vertelt Konrad Kowalski, Mechanical Engineer van VERASHAPE, verantwoordelijk voor de realisatie van dit project..

Grafische weergave meetresultaat

PZL Sędziszów heeft de geprinte matrijzen gebruikt om een voorbeeld serie polyurethaan afdichtingen te produceren. Hiermee verkreeg men vitale informatie voor het ontwerpen van het uiteindelijke eindproduct. PZL Sędziszów ziet met de implementatie van 3D printen een groei in productie en ook zien zij al andere toepassingen binnen het bedrijf voor 3D printen.

Rapid tooling bij PZL
Rapid Tooling d.m.v. 3D printen helpt PZL Sędziszów