VSHAPER 5-AXIS

Onthulling VSHAPER 5-assige 3D printer tijdens Formnext 2017

Van 14 tot en met 17 November vindt Formnext 2017 plaats in Frankfurt. Tijdens dit evenement kunt u de meest moderne technologische oplossingen zien. Vekashape is aanwezig op dit evenement en kan met trots melden dat de VSHAPER 5-assige 3D printer hier wordt onthuld.

De VSHAPER 5-assige 3D printer is ontwikkeld door de R&D afdeling van Verashape . Deze nieuwe 3D printer zal de gedachte over 3D FDM/FFF printen radicaal veranderen. Dankzij de 5-assige kinematica, een zwenktafel gecombineerd met een draaitafel, zeggen we de traditionele laag op laag opbouw vaarwel.

Deze nieuwe 3D printer maakt onder andere het volgende mogelijk:
• Met deze printer kunnen we werken met verschillende materialen in één enkel proces. Hierdoor kunnen materialen met verschillende eigenschappen worden gecombineerd. Dit maakt de toepassing van onderdelen geprint met deze printer veel breder.
• Dankzij de constante temperatuur in de werkkamer en het verwarmde platform, kan het apparaat nagenoeg alle thermoplasten verwerken.
• De machine is uitgerust met een gereedschapsmagazijn waarmee in één printproces verschillende koppen kunnen worden gebruikt.

VSHAPER 5-asser biedt forse werkruimte

De werkruimte van de VSHAPER 5-asser is een cilindervorm met een diameter van 300 mm en een hoogte van 300 mm. Verder is de machine uitgerust met een gereedschapsmagazijn waardoor er met verschillende printkoppen kan worden gewerkt in één proces. Marek Kantowski, R&D Lead Engineer van Verashape vertelt dat dankzij de geconditioneerde printkamer (constante werktemperatuur, nagenoeg met iedere thermoplast geprint kan worden.

De VSHAPER 5-Asser is en de andere modellen te zien op de stand van Verashape en Vekashape op stand F29 in hal 3.1
Formnext is één van de grootste beurzen op het gebied van Additive Manufacturing en de volgende generatie van productiemiddelen in Europa. Ieder jaar trekt deze beurs vele bezoekers uit diverse industriesectoren. Meer dan 300 exposanten en meer dan 13.000 bezoekers zijn de imponerende cijfers van de vorige editie. Dit jaar zijn er twee tentoonstellingshallen te weten hal 3.0 en 3.1. Daarnaast zullen er ook diverse interessante lezingen zijn voor de bezoekers.

VSHAPER 5-assige 3D printer op Formnext 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *