ABS Filament

ABS FILSHAPER is het perfecte filament voor het printen van conceptuele modellen. Daarnaast is dit filament ook zeer geschikt voor het vervaardigen van functionele onderdelen. Hierbij kunt u denken aan onderdelen in de machinebouw zoals bijvoorbeeld tandwielen. Dit filament is ultra sterk. Het filament blinkt hierin uit.

Een filament is het werkmateriaal voor een VSHAPER FDM 3D printer. Filamenten worden op een rol geleverd. De rollen zijn leverbaar op een bepaald gewicht. FILSHAPER filamenten worden normaliter geleverd op rollen van één kilogram. Onze FILSHAPER filamenten zijn van zeer hoge kwaliteit. Dit betekent dat het granulaat waarvan het filament is gemaakt met de grootste zorg is uitgekozen.

Nabewerking

ABS is zeer eenvoudig machinaal na te bewerken. Hierbij kunnen we denken aan CNC draaibewerkingen en CNC freesbewerkingen. Hierdoor is dit filament uitermate geschikt voor prototypes, huishoudelijke apparaten en machinebouw. Daarnaast is een zeer goede toepassing het fabriceren van mallen voor speciale opspanningen bij het CNC frezen. Door te printen kunnen complexe vormen snel worden gerealiseerd.

Producten van ABS zijn eenvoudig te lijmen, polijsten, snijden. Ook zandstralen van de prints is geen enkel probleem. Nadat een 3D print is gestraald is de oppervlakte kwaliteit subliem te noemen.

3D Prints van het FILSHAPER ABS kenmerken zich onder andere door zeer hoge duurzaamheid bij schokbelasting. Ook de chemische duurzaamheid is zeer hoog. De filamenten zijn in diverse kleuren leverbaar. De kleuren die wij kunnen leveren zijn rood, blauw, geel, groen, wit, grijs, zwart en naturel. De diameter van het filament is 1.75 mm met een tolerantie van 0.03 mm.

De belangrijkste eigenschappen op een rijtje:

  • – uitstekend constructiemateriaal
  • – goede temperatuurbestendigheid
  • – hoge stijfheid en  trekvastheid
  • – hoge krasvastheid en hardheid
  • – lage elektrostatische oplading
  • – taai en vormvast

Printen met ABS filament vereist een verwarmde printtafel en/of een gesloten verwarmde printkamer. De printkop dient op een temperatuur gehouden te worden van 210 – 250 °C. Wij raden u ook aan het print bed te verwarmen tot 110-115 °C. Dit filament kunt u printen op de VSHAPER GO, VSHAPER ONE Single, VSHAPER ONE Double en VSHAPER ONE Pro.

filshaper-abs