PVA FILSHAPER

PVA FILSHAPER dient als ondersteuningsmateriaal bij het printen met PLA. Het is zeer eenvoudig in gebruik. Door toepassing van PVA als ondersteuningsmateriaal kunnen ‘zwevende’ elementen worden geprint. Daarnaast kunnen complexe vormen worden geprint die middels traditionele productietechnieken moeilijk en kostbaar zijn.

Na het printen van een PLA model met ondersteuningselementen van dit filament kunt u het model in warm water leggen. Het PVA lost op en de 3D print van het model blijft over.

Door toepassing van dit filament als ondersteuning kunt u bijvoorbeeld werkende kogellagers of tandwiel mechanismes printen.

Het is leverbaar in naturel kleur. Dit filament is verkrijgbaar als rol van één kilogram. De diameter van het filament is 1.75 mm met een tolerantie van 0.03 mm.

Printen met dit filament vereist een verwarmde printtafel en/of een gesloten verwarmde printkamer. De printkop dient op een temperatuur gehouden te worden van ongeveer 220 °C.  Dit filament kunt u printen op de VSHAPER ONE Single VSHAPER ONE Double en VSHAPER ONE Pro. Het wordt gebruikt als ondersteuningsmateriaal voor PLA


PVA FILSHAPER