VSHAPER 270VSHAPER ONE Single

Een van onze vlaggenschip producten is de VSHAPER 270. Dit is een 3D printer speciaal ontwikkeld voor industriële toepassing waarmee onder meer geprint kan worden met PLA, ABS, ASA, PMMA, PA, PET-G, PVA en PC. De printer wordt gekarakteriseerd door een zeer hoge oppervlakte nauwkeurigheid van de geproduceerde prints.

Deze printer heeft een gesloten printkamer waarbij ook een gelijkmatige temperatuur distributie wordt gegarandeerd. Het bouwplatform kan worden verwarmd wat een betere hechting garandeert van de eerste printlagen. Daarnaast heeft deze printer een carbon filter waardoor de emissie van nare geurtjes wordt voorkomen.

De printer is leverbaar in de uitvoering Single en Double, ofwel met één of twee printkoppen. De gepatenteerde VPREC-SINGLE dn VPREC_DOUBLE printkoppen stellen u in staat om te printen met een doorlaat diameter van 0,2 tot 1,2 mm. Hiervoor zijn verschillende nozzles beschikbaar. De stabiele constructie van de printer garandeert dat u foutvrij en ononderbroken kunt printen in een industriële omgeving.

De gebruikers van de VSHAPER 270 benadrukken het belang van de gesloten printkamer. Hierdoor heeft men controle over de krimp en wordt het risico op ‘warpen’ tot een minimum beperkt.

 

Niet alles hoeft gefabriceerd te worden op kostbare CNC machines. Er kunnen grote besparingen gerealiseerd worden met het 3D printen van spangereedschappen en onderdelen.  

Gydo Keijzer – cadcam engineer