VSHAPER MED

Volgens de experts is 3D printen de technologie die een revolutie zal veroorzaken in de medische wereld. De technologie wordt reeds toegepast voor het vervaardigen van onder andere dentaal kronen, botreconstructie, bloedvaten en heupprotheses.

Deze prints kunnen worden gebruikt in de voorbereiding op een operatie, zelfs als de onderdelen tijdens de ingreep zelf niet gebruikt worden. Steeds meer chirurgen kiezen ervoor om operaties te oefenen op 3D geprinte modellen in voorbereiding op een operatie.

3D printen wordt ook toegepast bij cosmetische chirurgie, protheses en transplantaties. Door toepassing van 3D printtechnologie kunnen perfect passende kronen worden gemaakt. Ook kan men lichtere en hygiënischere tegenonderdelen voor een mal creëren. Ook kan men bot protheses vervaardigen waardoor lichaamsdelen vervangen kunnen worden die zijn beschadigd ten gevolge van een ongeval of door complicaties van bijvoorbeeld kanker.

De VSHAPER is de best beschikbare 3D printer voor het printen met hoogwaardige polymeren. Rielson Falck – Helmholtz-Zentrum Geesthacht