PLA FILSHAPER

Wat kunnen we vertellen over het PLA FILSHAPER filament? Poly melkzuur of poly lactide is de benaming voor thermoplastische polymeren van melkzuur. Ze worden vaak aangeduid met de afkorting PLA (in het Engels polylactic acid). Dit is een ecologisch en biologisch afbreekbaar filament dat is gemaakt van natuurlijke grondstoffen.

De filamenten zijn bio compatibel. Ze worden geproduceerd uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen.  PLA wordt gepromoot als alternatief voor plastics. Dit maakt PLA een bijzonder en interessant filament.

Wij bevelen dit filament zeer aan voor mensen die beginnen met het 3D printen.Het is het ideale filament voor kleine en eenvoudige modellen. Daarnaast worden met dit filament prints zeer snel mooi strak met eenvoudige printer instellingen.

Deze FILSHAPER wordt gekenmerkt door weinig krimp en een goede hechting aan de tafel zonder worden verwarmd. Het hoeft niet stabiel printen voorwaarden, en nog belangrijker, het maakt niet de-lamineren. Het filament smelt bij een temperatuur tussen 180 -220 ° C.

Objecten gemaakt van dit filament zijn stevig en duurzaam. Geprinte onderdelen met dit filament laten ook goed details zijn. Hoofdzakelijk gebruikt men dit filament in het onderwijs, gastronomie, architectuur en design. Voor industriële toepassingen vinden wij dit filament niet geschikt. Functionele onderdelen kunnen beter geprint worden met bijvoorbeeld FILSHAPER ASA of FILSHAPER ABS

Printen met PLA filament vereist een verwarmde printtafel en/of een gesloten verwarmde printkamer. De printkop dient op een temperatuur gehouden te worden van circa 220 °C. Wij raden u aan om dit filament in een verwarmde printkamer te printen. Dit is echter niet noodzakelijk maar komt de printkwaliteit zeker ten goede.

De filamenten zijn in diverse kleuren leverbaar. Leverbaar in rood, blauw, geel, groen, wit, grijs, zwart en naturel.

Dit filament is uitermate geschikt om mee te printen op de VSHAPER GO, VSHAPER ONE Single, VSHAPER ONE Double en VSHAPER ONE Pro.

PLA FILSHAPER