pracownia_do_rzeczy-3dprinten

Rapid Prototyping bij Pracownia do Rzeczy

‘Pracownia do Rzeczy’ is opgericht door Krzysztof Rychławski. Tijdens zijn werk ontwerpt hij handige instrumenten, Dit begint met een definitie en analyse van eisen en wensen, waarna een concept wordt gemaakt waaruit een prototype volgt. Dit gebeurt met behulp van 3D modeling en visualisatie software. Deze werkzaamheden worden sinds enige tijd ondersteund met de Vshaper 3D printers. Hiermee kan een tastbaar prototype in zeer korte tijd wroden gerealiseerd.

De kracht van een prototype

Het printen van prototypes in ABS of PLA voor zijn klanten is nu een dagelijkse bezigheid in ‘Pracownia do Rzeczy’. De mogelijkheid om de functionaliteit, afmetingen en ergonomie te controleren en analyseren op basis van een echt 3D model verkort de ontwikkeltijd en het aantal ontwikkel iteraties enorm.

Gelijk bij de eerste keer dat wij de VSHAPER gebruikten merkten we dat we dingen aan een eerst ontwerp konden zien wat op de computer onmogelijk te zien was. Het geeft ons een goed inzicht in de wijzigingen die het product nodig heeft – legt Krzysztof Rychławski uit – de eigenaar van ‘Pracownia do Rzeczy’.

De VSHAPER printers worden gebruikt tijdens de ontwerpfase om visuele prototypes te maken. Dit stelt de klanten van ‘Pracownia do Rzeczy’ in staat om het ontwerp op basis van een 3D model te evalueren en te analyseren. Deze manier van communicatie met de klant wordt zeer gewaardeerd. Het vormt de basis voor waardevolle feedback en nieuwe ideeën. Daarnaast kan er worden gediscussieerd over verbeteringen voor toekomstige ontwerpen.

Efficiënt en effectief

In de zoektocht naar een 3D printer voor het ontwerpbureau van ‘Pracownia do Rzeczy, werd gezocht naar een printer met grote werkruimte en een gesloten printkamer tegen een betaalbare prijs.
De VSHAPER printer wordt gekarakteriseerd door het stille printen. Geeft geen nare geurtjes van de geprinte materialen door het carbon filter. Hoge efficiëntie en de goed uitgedachte constructie maken het een perfect ontworpen printer – vertelt Krzysztof Rychławski.

Pracownia do Rzeczy heeft reeds vele interessante ontwerpen omgezet in een 3D print. De indrukwekkendste print is een transparant instrument gebruikt in een laboratorium. Maar ook een 3D geprinte ring met een gegraveerde inscriptie die door het complete oppervlak heen loopt. De gebruikte materialen zijn eenvoudig na te behandelen t.b.v. een mooi gepolijst oppervlak – voegt Rychlawski toe.

Het bedrijf wil haar aanbod vergroten door verdere toepassing van VSHAPER 3D printers.

Wij zijn verheugd om te zien hoe creatief ‘Pracownia do Rzeczy’ werkt met onze printers. Zij laten zien aan onze toekomstige klanten dat de enige beperking in het maken van een product hun verbeelding is– vat Marcin Szymański, Product Manager van Verashape samen.