VSHAPER MED wordt onthuld op Hannover Messe 2017

De nieuwe VSHAPER MED medische 3D printer wordt onthuld op Hannover Messe 2017. Tijdens deze show worden moderne technologieën die in verschillende industrieën worden gebruikt gepresenteerd. Er zullen ook veel nieuwe producten en oplossingen te zien zijn. Een van deze nieuwe oplossingen is de VSHAPER MED 3D Printer. Deze printer is speciaal ontworpen voor de medische sector.

Volgens deskundigen is additive manufacturing een van de technieken die de medische wereld zal revolutioneren. Deze techniek wordt reeds succesvol ongezet bij de vervaardiging van kronen, botdelen, bloedvaten en prothesen. Dit type afdrukken vergemakkelijkt de voorbereiding op de operatie, ook al worden ze niet gebruikt in de procedure. Steeds meer chirurgen kiezen ervoor om op 3D geprinte modellen te oefenen ter voorbereiding op een ingewikkelde operatie.

3D-prints worden ook al gebruikt in esthetische chirurgie, prothese en bij transplantaties. Met het gebruik van 3D Prints is het mogelijk om een perfect passende tandkroon en lichtere en hygiënische tegendelen te vervaardigen, evenals innovatieve bot protheses, waardoor het mogelijk is om lichaamsdelen te vervangen die beschadigd zijn bij een ongeval of bijvoorbeeld bij complicaties van kanker, zegt Marcin Szymański, Product Manager Van VERASHAPE.VSHAPER MED - medische 3D printer

De VSHAPER MED medische 3D printer  is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de 270 (met een bouwvolume van 270 x 270 x 200 mm) en de 450 (met een bouwvolume van 450 x 450 x 450 mm). Enkele eigenschappen van deze printer zijn: printen in 450 ° C, UV sterilisatie, ventilatie met HEPA filter, de mogelijkheid om af te printen met PEEK, PPSU of PLA, PLLA, ABS, PMMA, PA, PC, PET-G, HIPS, PVA en een behuizing gemaakt van zilver gebaseerde antibacteriële poedercoating.

VERASHAPE zal hun oplossingen presenteren op stand C76 in hal 17. Bezoekers krijgen de kans om de vlaggenschip printers VSHAPER ONE Single, Double en Pro te zien, die tot nu toe al bekend zijn in de 270 versie en nu ook in de nieuwe 450 versie (met een bouwvolume van 450 x 450 X 450 mm).

T Tijdens de show verzorgen wij ook live presentaties van SOFTSHAPER cadcam software voor 3D printen, die heel populair is bij producenten van 3D printers en hun gebruikers – vat Marcin Szymański samen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *