TCT Show

Liam Monte van AM3D zal een lezing geven tijdens de TCT show

Van 26 tot en met 28 september 2017 zal in het NEC tentoonstellingscentrum de TCT show te Birmingham, een ​​van de grootste 3D Printing beurzen ter wereld, plaatsvinden. Elk jaar komen tijdens dit evenement exposanten, specialisten, ingenieurs, constructeurs en enthousiastelingen van additieve technologie samen. Bezoekers van deze bijeenkomst krijgen de mogelijkheid om demonstraties van nieuwe producten en een reeks inspirerende lezingen bij te wonen. Onder de experts is ook Liam Monte, de directeur van AM3D en de Britse reseller van VSHAPER-oplossingen aanwezig.

Gedurende de conferentie tijdens de TCT Show 2017 zullen bijna 70 uitstekende sprekers lezingen geven. Onder de sprekers bevinden zich experts op het gebied van 3D printen voor productie- en researchwerk. Daarnaast zullen er ook vertegenwoordigers zijn uit de industrie die reeds succesvol gebruikmaken van 3D print technologie. Een aantal van de sprekers zijn onder andere Sam Onukuri van Johnson & Johnson, Gerd Manz van Adidas, Dr. Robert Yancey van Autodesk, Maria Company van Hewlett-Packard, en Dr. James Moultrie de Universiteit van Cambridge.

De lezingen vinden plaats in drie delen. Liam Monte zal spreken over “3D printen als alternatieve productietechniek” op 26 September tijdens de openingsdag om 15.30 uur.

De presentatie van Liam Monte zal met name gaan over de vraag hoe hoogwaardige polymeren en composieten veelgebruikte metalen kunnen vervangen. 3 dimensionale prints karakteriseren zich door hoge weerstand bij trek- en buigweerstand en daarnaast hoge schokbestendigheid. Zij worden reeds veel ingezet als vervanging voor stalen, loden of titanium onderdelen. Tot voor kort werd 3D printen in de industrie veelal toegepast voor prototyping en het vervaardigen van test onderdelen.

Vandaag de dag wordt 3D printen steeds meer toegepast voor klein-serieproductie en productie van functionele onderdelen. Voor veel producenten is 3D printen een essentieel gereedschap geworden voor de vervaardiging van kwalitatief hoogwaardige producten. Daarnaast wordt printen ingezet voor het snel maken van prototypes en testonderdelen. Tijdens mijn lezing zal ik een aantal praktijkvoorbeelden behandelen van hoe de VSHAPER printers helpen in dit soort productieprocessen – verteld Liam Monte.

Alle VSHAPER oplossingen en de meest recente versie van SOFTSHAPER 2018 zullen worden getoond op stand F40 op de NEC te Birmingham.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *