BIBUS MENOS

De Industriële VSHAPER 3D Printers nu ook aangeboden door BIBUS MENOS

Bibus Menos wordt gezien als de beste en oudste distributeur van professionele 3D printers in Polen. Zij leveren onder andere producten aan bedrijven actief in de pneumatiek, mechatronica, industriële automatisering, power hydrauliek en het 3D printen. Zij leveren diverse merken 3D printers en sinds kort de VSHAPER printers voor de industriële markt.

BIBUS MENOS Sp. z  o.o. is een PoolsZwitsers bedrijf dat sinds 1994 actief is in Polen onder de naam MENOS Sp. Z.o.o. Na een aantal jaar werd de onderneming onderdeel van de BIBUS HOLDING. Zij zijn in meer dan twintig landen actief in Europa en Azië. Hierdoor kan het bedrijf gebruikmaken van de zeventig jaar ervaring in multiculturele know-how.

De afdeling die zich bezighoudt met 3D printen is in 2006 opgericht. Dit in reactie op de groeiende behoefte aan 3d dienstverlening en de groeiende interesse in rapid-prototyping. Zij zijn toen gestart met een samenwerking met de Z-Corporation, nu bekend als 3D Systems. Later heeft het bedrijf haar aanbod uitgebreid met technologie van Objet Geometries, nu bekend als Stratasys, EOS en sinds 2016 ook Lithoz.

Dit jaar hebben wij ons portfolio uitgebreid met Makerbot en Rapid Shape De introductie van VSHAPER stelt ons in staat om op maat gemaakte oplossingen aan te bieden die voldoen aan de behoeft van professionals. – verteld Piotr Mikulski, hoofd van de 3D Printing afdeling van BIBUS MENOS Sp. z o.o.

De distributeur gelooft erin dat de VSHAPER 450, VSHAPER PRO en de mogelijkheid om deze printers op maat aan te passen voor de klant zeer interessant is voor haar klanten.

De VSHAPER 450 blinkt uit met haar werkruimte van 450 x 450 x 450 mm en de keus tussen diverse gepatenteerde printkoppen: VPREC-SINGLE en VPREC-DOUBLE waarmee eenvoudig twee verschillende materialen in één printproces kunnen worden gebruikt. De VSHAPER PRO, bekroond met de MTP 2017 gouden medaille, is één van de weinige printers waarmee PEEK en PEI kan worden geprint. Dit is een modern industrieel apparaat gericht op het hoog temperatuur printen max. 450°C.

Wij doen ons best om een ​​uitgebreide service voor elke individuele bestelling te leveren. Wij waarderen de flexibiliteit en ervaring van de VSHAPER-printerfabrikant bij het leveren van bedrijfsspecifieke oplossingen. Het potentieel van het VSHAPER-team is heel groot, ik ben er van overtuigd dat we samen geavanceerde systemen kunnen aanbieden die passen in de visie van Industrie 4.0 – voegt Piotr Mikulski toe

Naast het leveren van additieve fabricage systemen levert BIBUS MENOS Sp. z o.o. ook een 3D prints service. Hierbij wordt gebruik gemaakt van techniek zoals FDM, LS, Polyjet, DMLS en LCM. Zij leveren ook trainingen en consultancy  en ondersteunen bedrijven bij de keuze voor een technologie voor bijvoorbeeld laboratoria en toolrooms.

Samenwerken met een bedrijf dat al meer dan 100 industriële printoplossingen heeft geïmplementeerd met verschillende printtechnieken. Dit is een buitenkans voor ons om onze FDM techniek verder te verbeteren en door te ontwikkelen. Wij zien uit naar een vruchtbare samenwerking waarin een win-win situatie ontstaat – vat Tomasz Szymański,  de oprichter en CEO van VERASHAPE samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *