SOFTSHAPER cadcam voor 3D printen

10 redenen om SOFTSHAPER te kiezen

SOFTSHAPER cadcam voor 3D printen is een geavanceerde oplossing om uw printproces te optimaliseren. Nu 3D printen steeds vaker in een industriële omgeving wordt toegepast, worden de eisen over de kwaliteit van de eindproducten steeds hoger. Door toepassing van slimme software kunnen 3D prints sneller maar ook met hogere kwaliteit vervaardigd worden. SOFTSHAPER cadcam voor 3D printen zorgt ervoor dat de volledige potentie uit een 3D printer wordt gehaald! SOFTSHAPER cadcam voor 3D printen staat in het kort voor efficiency, kwaliteit en gebruiksgemak.

 

SOFTSHAPER cadcam voor 3D printen reden 11: Groeperen van lagen

Groeperen van lagen stelt de gebruiker in staat gebieden van een model te selecteren. Deze groepen kunnen eventueel ook achteraf worden aangepast. SOFTSHAPER detecteert automatisch gebieden op basis van een vooraf opgegeven set aan parameters. Dit kan voor één enkel model of een groep van verschillende modellen. De groepen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om lokaal met andere printparameters te printen.

 

SOFTSHAPER cadcam voor 3D printen reden 22: Printen met verschillende instellingen in één proces

SOFTSHAPER biedt de mogelijkheid de structuur van een model te wijzigen d.m.v. een procesboom waarin onder andere zaken als vul-patronen, type ondersteuning en andere parameters kunnen worden opgegeven. Helaas kunnen de meeste 3D print applicaties enkel de parameters van een compleet model aanpassen. SOFTSHAPER introduceert een oplossing waarmee iedere individuele laag gemodificeerd kan worden Dit biedt bijvoorbeeld het voordeel dat een geprint product niet overal een compact vul-patroon of een constante wanddikte hoeft te hebben. Met SOFTSHAPER is het mogelijk om verschillende delen van het model andere parameters (invulling, wanddikte, printtemperatuur, printsnelheid enz.) mee te geven. Hierdoor wordt de printtijd verkort en materiaal bespaard met behoudt van een sterke en mooie 3D print.

SOFTSHAPER cadcam voor 3D printen reden 33: Werken met profielen en projecten

SOFTSHAPER biedt de mogelijkheid om vooraf gedefinieerde parameters op te slaan en te exporteren. Hierdoor ontstaat een kennisdatabase die gedeeld kan worden met andere gebruikers.  De parameters kunnen nu éénvoudig hergebruikt worden voor een andere print proces. Alle opgedane ervaringen en printkennis wordt opgeslagen en is beschikbaar voor het hele team. Er is ook een Printer Wizard beschikbaar. Hiermee kunnen snel G-Codes gemaakt worden voor alle merken 3D printers die werken op FFF (ook wel FDM) technologie.

 

SOFTSHAPER cadcam voor 3D printen reden 44: Intuïtieve technologie

In de populaire CAD, CAM en CAE programma’s worden vaak de uitgevoerde stappen weergegeven in een boomstructuur. Hierdoor kunnen er snel en éénvoudig  achteraf aanpassingen worden gedaan. De SOFTSHAPER procesboom toont alle opgegeven procesparameters waaronder: het actieve profiel, de actieve 3D printer, gebruikte technologie, geïmporteerde 3D modellen en de parameters van de printlagen. De procesboom biedt een intuïtieve analyse, verificatie en modificatie van de procesparameters.

 

SOFTSHAPER cadcam voor 3D printen reden 55: Postprocessors voor iedere 3D printer

SOFTSHAPER cadcam voor 3D printen maakt het mogelijk om op eenvoudige wijze de parameters in te stellen voor iedere 3D printer. Denk hierbij aan de extruders, afmetingen werkgebied en de Printer G-Code. Door toepassing van bewezen technologie ondersteunt SOFTSHAPER alle 3D printers die verkrijgbaar zijn.

 

 

SOFTSHAPER cadcam voor 3D printen reden 66: Geavanceerde simulatie en analyse

De ‘preview’ mode in SOFTSHAPER toont zeer snel de print-paden waarbij er verschillende mogelijkheden zijn om de paden weer te geven. Zo differentieert SOFTSHAPER de verschillende paden op type, geselecteerde  kop of het gekozen koelproces. Het is ook mogelijk om de snelheid van de printkop in relatie tot het print-pad  te verifiëren. Daarnaast kan de materiaal extrusie tijdens het gehele printproces worden gevisualiseerd. Bij het visualiseren van de materiaal extrusie houdt SOFTSHAPER rekening met de printkop en alle opgegeven parameters.

 

SOFTSHAPER cadcam voor 3D printen reden 77: Product samenstellingen

Met SOFTSHAPER kunt u rechtstreeks formaten laden zoals .stl, .obj, .fbx, .dae, .blend, .ply, .3ds, .ase, .ifc, .bvh, .smd, .vta, .nff, .off, .raw, .x3d, .amf, .3mf. De ondersteuning voor productsamenstellingen binnen SOFTSHAPER biedt als voordeel dat u kunt kiezen om de samenstelling te behandelen als één geheel of alle onderdelen individueel. Hierdoor kan de gebruiker operaties uitvoeren op de gehele samenstelling of delen van de samenstelling. Hierbij kunt u denken aan het toewijzen van 3D print technologie aan de gehele of een geselecteerd deel van de samenstelling.

 

SOFTSHAPER cadcam voor 3D printen reden 88: Innovatief modelleren en samenvoegen

Met SOFTSHAPER kunnen modellen vrij op de printtafel worden geplaatst, Ook kunnen geplaatste modellen dienen als ondersteuning voor een ander model of een model kan worden geplaatst in de binnenkant van een hol model. Tevens is het mogelijk om twee modellen samen te voegen in één model. Daarnaast biedt SOFTSHAPER ook automatische modelplaatsing en zijn Boolean operaties beschikbaar om modellen samen te voegen of op te splitsen.

 

SOFTSHAPER cadcam voor 3D printen reden 99: 2D Nesten

2 dimensionaal nesten is het optimaal plaatsen van modellen binnen een beschikbare werkruimte. Met SOFTSHAPER kan middels parameters aangeven op welke wijze de nest wordt uitgerekend. Bij het  nesten kiest de gebruiker de gewenste modellen. De gewenste XY tussenafstand en eventueel modelrotatie kan hierbij worden opgegeven.

 

SOFTSHAPER cadcam voor 3D printen reden 1010: Geavanceerde programmering van printtemperatuur

SOFTSHAPER ondersteunt het printen met meerdere koppen waarbij verschillende materialen kunnen worden gebruikt. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld kop 1 te gebruiken voor het printen van de buitenomtrek van een product en kop 2 de vul-structuur te laten printen. Deze aanpak biedt als voordeel dat u een product kunt printen waarbij de vul-structuur met een ander materiaal geprint wordt dan de buitenkant van het product. Het brede assortiment aan vul-patronen geeft de gebruiker veel mogelijkheden om de gewenste vul-structuur van het model te bepalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *