Solidworks ondersteunt productie VSHAPER 3D printers

Solidworks ondersteunt ontwerp 3D Printers. Verashape werkt al jarenlang samen met wereldberoemde ondernemingen bij de ondersteuning van productieprocessen. De VSHAPER 3D Printers worden gebruikt voor enkel stuks en klein serie productie in de moderne industrie. Verashape is momenteel betrokken in het project ‘Globally innovative additive printer’. Dit project wordt ondersteunt door het nationaal center voor research en development. Voor projecten met deze scope is het essentieel om te werken met ervaren specialisten en professionele hulpmiddelen.

Verashape heeft ervoor gekozen om haar producten te ontwikkelen in een virtuele omgeving met behulp van SOLIDWORKS waarmee de constructeurs worden ondersteund in iedere stap van het 3D ontwerpproces. Een voordeel van deze methodiek is dat ook alle documentatie is gestandaardiseerd, het virtuele model is de basis voor alle opvolgende processen van de productie van de 3D printers.

Bij de analyse van de activiteiten van Verashape hebben we gekeken naar hoe de concepten en projecten ontstonden. Vandaag de dag gebruikt Verashape bijna alle SOLIDWORKS producten. We kunnen wel zeggen dat de ontwikkeling van Verashape hand in hand is gegaan met de software die gebruikt werd. Ik ben zeer tevreden dat CADWorks actief meewerkt in deze processen – zegt Wojciech Marchewczyk, Managing Director van CADWorks.

Innovatie met SOLIDWORKS
Het grootste voordeel van SOLIDWORKS is het doen van aanpassingen tijdens het ontwikkelproces van de VSHAPER printers. Het R&D team van Verashape werkt altijd aan meerdere projecten tegelijkertijd. Het bedrijf is constant bezig met het verbeteren van haar producten. Daarnaast worden er ook nieuwe producten ontwikkeld, dit zijn zeer dynamische processen.

Door de realisatie van het project ondersteund door het nationaal centrum voor research en development hebben we de kans om innovatieve 3D print oplossingen te ontwikkelen waarmee we een stabiele groei voor nu en in de toekomst kunnen realiseren, We weten precies waar we naar toe willen en wat we willen bereiken – legt Tomasz Szymański, de oprichter en CEO van Verashape, uit.

Door toepassing van SOLIDWORKS kunnen we al onze producten ontwikkelen in één omgeving, daarnaast kunnen we virtueel testen en eenvoudig communiceren met onze toeleveranciers – voegt Marek Kantowski, Design Manager bij Verashape, toe.

Snel beslissen
Wanneer een 3D bedrijf in bedrijf is wordt de printer blootgesteld aan mechanische en warmte belasting. Hiermee dient rekening te worden gehouden bij het ontwerp van een 3D printer. De elementen van de printer die zwaar worden belast door de hoge temperaturen zijn zeer van invloed op de printkwaliteit.

Om de best mogelijke printkwaliteit te verkrijgen met haar printers worden tijdens het ontwerpproces sterkte- ,thermische- en airflow analyses gedaan. Daarnaast wordt er uiteraard ook getest op metaalmoeheid. Dit alles met als doel een optimale temperatuurdistributie te realiseren in de printkamer met gebruik van optimale materialen.

Door onze projecten uit te werken met SOLIDWORKS oplossingen kunnen we alles vooraf in een virtuele omgeving testen. De noodzaak voor prototypes wordt minder groot en we kunnen veel dynamischer omgaan met het ontwerpproces – verteld Wiktor Krupiński, Materiaal deskundige bij Verashape.

Met SOLIDWORKS kunnen onze engineers ontwerpen en analyseren met de native CAD data. Elke wijziging in de 3D geometrie wordt automatisch geüpdatet in SOLIDWORKS simulation en SOLIDWORKS flow simulation waardoor we een tijdbesparing kunnen realiseren van maar liefst 90%.

Succesvol managen van informatie
Verashape zet in op het gebruik van moderne technologieën waarmee tijd en geld wordt bespaard. Met dit doel in oog is er besloten om 2D tekeningen en documentatie zo veel als mogelijk te vervangen door 3D documenten. SOLIDWORKS PDM maakt het mogelijk om project documenten beschikbaar te stellen in zowel 2D als 3D aan de productieafdeling. Voor de communicatie met onderaannemers wordt gebruik gemaakt van 3D PDF documenten die rechtstreeks vanaf het 3D bestand worden gegenereerd.

Wij werken al vanaf het begin met SOLIDWORKS PDM, daarom hebben wij geen problemen met informatie management. Wij verspillen tijdens de ontwikkeling van onze printers geen tijd aan het dubbel aanmaken van informatie en het zoeken naar data. Als we iets nodig hebben zoeken we dat eenvoudig en snel op in het PDM systeem, eigenlijk werkt dit net als een internet search engine. Als je iets niet kunt vinden in het PDM systeem betekent dit eenvoudigweg dat het nog niet bestaat – verteld Marcin Szymański, Product Manager bij Verashape.

De verscheidenheid aan formaten, versies, grote bestanden van met name analyse resultaten maken een groot deel uit van de know-how van Verashape. Dit dient beschermt te worden. SOLIDWORKS PDM Professional maakt het mogelijk deze data te beveiligen. Verashape bewaart alle informatie over het ontwerp van de 3D printers in het PDM systeem. Hierbij kunnen we denken aan 3D CAD bestanden, materiaal lijsten, catalogi van toeleveranciers, handleidingen. Elke PDM gebruiker staat constant in contact met de database. Door data op te slaan op een centrale plaats wordt voorkomen dat werk dubbel wordt gedaan.

Uitgebreide project integratie
Alle elektronische componenten in een 3D printer zoals: motion controllers, motor drivers, voedingen en kabelbomen maken onderdeel uit van het 3D design in SOLIDWORKS. Door routing tools toe te passen kunnen kabelbomen worden ontworpen in SOLDIWORKS. Middels een draadmodel wordt een pad gedefinieerd waar de kabelboom langs zal volgen.

Lengte, symbolen en elektrische schema’s van een kabelboom kunnen rechtstreeks uit het 3D model worden afgeleid. Gebruik van SOLIDWORKS PCB bij het ontwerpen van elektronische modulen is zeer handig omdat men direct de kabelbomen en modulen in het uiteindelijke ontwerp kunt zien. Met name door de routing mogelijkheden van Altium Designer software wordt het proces van het ontwerpen van elektrische circuits met SOLIDWORKS PCB zeer eenvoudig.

Aansprekende concept visualisatie
SOLIDWORKS biedt ook ondersteuning bij het maken van productpresentaties. SOLIDWORKS Visualize maakt het mogelijk om realistische 3D renders te maken op basis van het oorspronkelijke 3D ontwerp. Door de combinatie van SOLIDWORKS Visualize en SOLIDWORKS Composer werd het maken van de plaatjes in de handleidingen en t.b.v. het marketing materiaal eenvoudig en het verbeterde daarnaast de communicatie met de marketingafdeling.

 

Solidworks ondersteunt ontwerp 3D Printers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *